Tropenbos Suriname ————————————–

Tropenbos Suriname ————————————–

De stichting Tropenbos Suriname is een organisatie die zich richt op het behoud en duurzaam beheer van tropische bossen in Suriname. Het doel van de stichting is om bij te dragen aan de bescherming en het duurzame gebruik van tropische bossen, door middel van onderzoek, capaciteitsopbouw, beleidsbeïnvloeding en samenwerking met lokale gemeenschappen, overheden en andere belanghebbenden.

De stichting voert onderzoek uit naar de biodiversiteit, ecologie, klimaatverandering, houtkap en andere factoren die van invloed zijn op de tropische bossen van Suriname. Daarnaast werkt de stichting aan het ontwikkelen van duurzame bosbeheerpraktijken en het verbeteren van de levensomstandigheden van de lokale bevolking die afhankelijk zijn van de bossen.

Tropenbos Suriname werkt samen met verschillende partners, waaronder lokale gemeenschappen, overheden, bedrijven en andere organisaties, om gezamenlijk te werken aan het behoud van de tropische bossen van Suriname en de leefomstandigheden van de mensen die er wonen te verbeteren.

Adres

Leysweg 86, Tammenga, Paramaribo, Suriname