De Suriname Conservation Foundation

De Suriname Conservation Foundation

De Suriname Conservation Foundation (SCF) is een non-profitorganisatie die zich richt op het behoud en de bescherming van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname. Hun belangrijkste doel is om het bewustzijn te vergroten van de waarde van de natuurlijke hulpbronnen van Suriname en de noodzaak om deze te behouden voor toekomstige generaties.

SCF werkt samen met lokale gemeenschappen, overheidsinstanties en andere organisaties om duurzame landbouwpraktijken te promoten, inheemse en lokale kennis te behouden en het ecotoerisme te stimuleren. Ze ondersteunen ook onderzoek en monitoring van de biodiversiteit van Suriname en werken aan het ontwikkelen van duurzame strategie├źn voor de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen zoals hout, goud en olie.

Daarnaast ondersteunt SCF ook initiatieven gericht op het beschermen van bedreigde diersoorten en hun leefomgeving, zoals jaguars, reuzenotters en zeeschildpadden. De organisatie is ook betrokken bij het ondersteunen van wetenschappelijk onderzoek en het ontwikkelen van beleid om de biodiversiteit van Suriname te beschermen en te behouden.

Bekijk hier het Youtube-kanaal van SCF!

Adres

Dr. J.F. Nassylaan 17, Paramaribo, Suriname