Pikin Sranan

Pikin Sranan: Biologische Boerderij en Gezondheidsbewustzijn in Suriname

Dennis Tauwnaar is de directeur-eigenaar van Pikin Sranan, een organische boerderij in Lelydorp, Suriname. De boerderij, die al vijftien jaar bestaat, richt zich op het telen van kruiden en gewassen, evenals de productie van voedingsmiddelen die de gezondheid bevorderen. Vooral tijdens de COVID-19-crisis is het bewustzijn van gezondheid toegenomen, en volgens Tauwnaar is gezond eten essentieel om het lichaam beter te wapenen tegen ziekten.

Belangrijke punten:

  1. Immuunsysteem Versterken: Voor de pandemie teelde Pikin Sranan gewassen om het immuunsysteem te versterken. Ze brachten moringathee op de markt, een product dat volgens Tauwnaar nog niet optimaal wordt benut. Moringa wordt beschouwd als een van de gezondste natuurlijke producten ter wereld.
  2. Biologische Theeën: Onder de naam ‘Bun Sani’ produceert de boerderij verschillende biologisch geteelde theesoorten, waaronder bamboethee, katoenthee, busipapajathee, bittere neemthee, papajabladerenthee, citroengrasthee en marvathee.
  3. Natuurlijke Producten voor Gezondheid: Dennis Tauwnaar benadrukt dat de natuur alles biedt wat nodig is voor onze gezondheid, inclusief fruit, groenten en kruiden.
  4. Vergelijking met Vaccins: Hij acht het onnodig om coronavaccins te vergelijken met traditionele Surinaamse geneeswijzen. Volgens Tauwnaar zijn gezond eten en natuurlijke producten belangrijke onderdelen van een gezonde levensstijl.

Pikin Sranan op Facebook:

  • Pagina met 730 likes en 1,4 duizend volgers.
  • Producent van biologisch geteelde producten, waaronder kruidentheeën, fruit en groenten.
  • Adres: Schotelweg 26, Lelydorp, Suriname.
  • Contact: +597 854-6949, pikinsranan@gmail.com.

Opmerking: Deze samenvatting is gebaseerd op de verstrekte informatie op de Facebook-pagina van Pikin Sranan. Voor meer gedetailleerde of actuele informatie kun je de officiële pagina raadplegen.

Adres

Lelydorp, Suriname