Museum Villa Zapakara

Museum Villa Zapakara biedt een betoverende ervaring voor kinderen in Suriname, waar zij en hun ouders een andere wereld kunnen ontdekken. Sinds 2009 brengen we interactieve tentoonstellingen naar kinderen, en vanaf 2021 breiden we deze activiteiten uit naar de districten. Met een focus op de Sranan Krakdi-tentoonstelling willen we kinderen spelenderwijs educatief ondersteunen en hun nieuwsgierigheid voeden.

Onze missie is gebaseerd op het idee dat kinderen leren door te doen, en we willen hen blootstellen aan diverse culturen en werelden. Onze medewerkers begeleiden de kinderen door de tentoonstellingen met verhalen, rollenspellen en andere activiteiten, waardoor hun fantasie wordt geprikkeld en hun kijk op de wereld wordt verbreed.

Villa Zapakara streeft naar toegankelijkheid tot kunst, cultuur en techniek in de Surinaamse samenleving en wil een permanente voorziening worden. Onze visie is geworteld in het geloof dat ervaringen met cultuur essentieel zijn voor de ontwikkeling van ieder kind. Door interactieve tentoonstellingen en culturele activiteiten hopen we kinderen de kans te geven hun talenten en krachten te ontdekken.

Het museum werd opgericht in 2009 door Daphne Bruijne en Mirjam Marks, die hun liefde voor Suriname en haar jongeren wilden delen. Geïnspireerd door het Tropenmuseum Junior in Amsterdam, begonnen ze met het idee om een creatieve en actieve plek te creëren waar kinderen kennis konden maken met verschillende culturen, volkeren en kunst. Sindsdien heeft Villa Zapakara vele kinderen en begeleiders bereikt met inspirerende tentoonstellingen, en we blijven streven naar een breder bereik en een blijvende impact op de jeugd van Suriname. Ontdek samen met ons de kracht van cultuur en leren in Museum Villa Zapakara!

Adres

Prins Hendrikstraat 17b, Paramaribo, Suriname