Kinder Universiteit Suriname:

De Kinderuniversiteit Suriname is een stimulerend initiatief gericht op kinderen tussen 6 en 12 jaar, met als missie het ontwikkelen van kritisch denkvermogen en interesse in hoger onderwijs en wetenschap. Onze interactieve workshops, zowel fysiek als digitaal, betrekken kinderen actief en maken wetenschap toegankelijk.

Onze unieke aanpak integreert wetenschappelijke concepten met de leefwereld van Surinaamse kinderen. Universiteitsalumni, als begeleiders, brengen op begrijpelijke en leuke wijze wetenschap naar de kinderen. Door blended learning en de koppeling van wetenschappelijk onderzoek aan lokale kinderboeken, prikkelen we nieuwsgierigheid en reflectie.

De Kinderuniversiteit Suriname verlaagt drempels tot wetenschappelijk onderwijs door mobiele kindercolleges aan te bieden in samenwerking met scholen en lokale NGO’s. Zowel fysieke als digitale workshops dragen bij aan een sociale mix van kinderen met interesse in hoger onderwijs, ongeacht sociaaleconomische achtergrond.

Met uitwisselende kindercolleges bevorderen we internationale samenwerking en bieden we kinderen de kans om in contact te komen met leeftijdsgenoten uit Suriname, de Antillen, Caricom, Nederland en België. De Kinderuniversiteit Suriname creëert een platform waar nieuwsgierigheid en creativiteit gedijen, met als doel een blijvende impact te hebben op de levens van deelnemende kinderen en de educatieve landschappen van Suriname positief te beïnvloeden. Ontdek de fascinerende wereld van wetenschap en leren bij de Kinderuniversiteit Suriname!

Adres

UNASAT, Hindilaan, Paramaribo, Suriname