Groen Paramaribo ———————————–

Groen Paramaribo ———————————–

Groen Paramaribo is een initiatief van burgers in de Surinaamse hoofdstad dat gericht is op het vergroenen van de stad. Dit initiatief heeft als doel om meer groen in de stad te brengen en daarmee bij te dragen aan een gezondere leefomgeving, een betere luchtkwaliteit en een mooier stadslandschap. Dit initiatief is mede mogelijk gemaakt door de stichting Universiteitsfonds Twente

Groen Paramaribo organiseert verschillende activiteiten en evenementen om bewustwording te creëren over het belang van groen in de stad en om mensen te stimuleren om zelf aan de slag te gaan met vergroening. Zo worden er bijvoorbeeld workshops georganiseerd over het aanleggen en onderhouden van groene tuinen en balkons, en worden er zaai- en plantacties gehouden op verschillende plekken in de stad.

Het initiatief werkt samen met andere organisaties en initiatieven die zich inzetten voor groenbehoud en duurzame ontwikkeling in Suriname. Door de krachten te bundelen, hopen deze organisaties meer impact te kunnen maken en het bewustzijn over groenbehoud en duurzaamheid te vergroten.

Groen Paramaribo richt zich voornamelijk op het vergroenen van de stad en het bevorderen van een gezonde en duurzame leefomgeving voor de inwoners van Paramaribo. Het initiatief kan worden gezien als een positieve bijdrage aan de duurzame ontwikkeling van Suriname.

Adres

Palmentuin, Grote Combeweg, Paramaribo, Suriname