Green Heritage Fund Suriname ———————————

Green Heritage Fund Suriname ———————————

Green Heritage Fund Suriname is een organisatie die zich richt op het beschermen van bedreigde diersoorten en het behoud van de biodiversiteit in Suriname. Een van hun belangrijke projecten is het “Luiaardonderzoek en -conservatieproject”, gericht op het bestuderen en beschermen van deze bijzondere dieren in Suriname.

Het project richt zich op het verzamelen van gegevens over luiaarden om een beter begrip te krijgen van hun habitatgebruik, reproductieve biologie en populatiegrootte. Daarnaast worden er strategie├źn ontwikkeld om de luiaardpopulaties te beschermen en te bevorderen, zoals het promoten van duurzaam toerisme en het trainen van lokale gemeenschappen in luiaardbescherming.

Een ander belangrijk aspect van het project is het behoud van het leefgebied van de luiaard. Door het beschermen van het leefgebied van de luiaard, draagt Green Heritage Fund Suriname bij aan het behoud van de biodiversiteit en het milieu in Suriname. De organisatie werkt ook samen met lokale gemeenschappen in verschillende regio’s, waaronder Groningen Saramacca, om duurzame ontwikkeling te bevorderen en de natuurlijke hulpbronnen te beschermen en te behouden.

Het Luiaardonderzoek en -conservatieproject is slechts een voorbeeld van de vele initiatieven van Green Heritage Fund Suriname. De organisatie blijft zich inzetten voor het behoud van de biodiversiteit en het milieu in Suriname en inspireert anderen om bij te dragen aan een duurzame toekomst voor het land.

Adres

Geertruidastraat 24, Paramaribo, Suriname