Conservation International —————————–

Conservation International Suriname is een non-profit organisatie die zich inzet voor natuurbescherming en duurzame ontwikkeling in Suriname, een land in Zuid-Amerika. De organisatie maakt deel uit van Conservation International, een wereldwijde organisatie die in meer dan 30 landen werkt om de natuur en haar hulpbronnen te beschermen.

De missie van Conservation International Suriname is het beschermen van de rijke biodiversiteit van Suriname en het ondersteunen van duurzame ontwikkeling van de lokale gemeenschappen. Ze werken samen met lokale partners, regeringen en bedrijven om de natuurlijke hulpbronnen van Suriname te behouden en te beschermen, en om de gemeenschappen die afhankelijk zijn van deze hulpbronnen te ondersteunen.

Concreet richt Conservation International Suriname zich op het beschermen van de Surinaamse bossen, rivieren, kustgebieden en zeedieren. Daarnaast werken ze aan het bevorderen van duurzaam toerisme en het versterken van de capaciteit van lokale gemeenschappen om zelfstandig natuurbehoud te kunnen uitvoeren. Ze werken ook aan onderzoek en monitoring van de biodiversiteit om betere inzichten te krijgen in de ecologische systemen van Suriname en het effect van menselijke activiteiten daarop.

Adres

Kromme Elleboog Straat 20, Paramaribo, Suriname